home
wat is..
team
auto
verslag
reverse
sponsoring
links

 

 
Johan Foederer
johan@startpodium.nl
Hallo, ik ben Johan Foederer, ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn vrouw en kinderen in Berg aan de Maas. Ik ben al jaren geïnteresseerd in de rallysport, maar pas in 2000 had ik de kans er echt serieus in te duiken. Een jaar later heb ik in Wierden een team gevonden waarbij ik heb kunnen bijdragen aan het opbouwen van een auto. Later dat jaar heb ik een paar wedstrijden in die auto genavigeerd.

Hoewel het vak van navigator geweldig mooi is, voel ik mij toch meer thuis achter het stuur. Ik wilde dus een eigen rallyauto. Gelukkig was mijn team gek genoeg om nog een auto van de grond af aan op te bouwen. Inmiddels is onze auto een bekende verschijning op de rallypaden en zijn we als team steeds verder gegroeid. Ik ben trots op mijn team, de auto en het simpele feit dat wij aan rally's deel kunnen nemen. We hebben zeker niet de snelste auto, maar ondanks dat kunnen we toch aardig meekomen. Ik houd wel van een beetje competitie, zelfs al is dit niet om een podium plaats. Maar wie weet wat nog komen gaat...
Rianne Foederer
rianne@startpodium.nl
Ik ben Rianne Foederer en ben een tijdje geleden aangestoken door het rallyvirus. De overdrager van dit zeer besmettelijke virus is mijn broer Johan Foederer die de bestuurder is van de rallyauto. Door zijn enthousiasme en het zien van de rally's in de praktijk en op de televisie werd ook ik enthousiast voor deze topsport. Toen ik hoorde dat hij als bestuurder op zoek was naar een navigator ben ik mijn licentie gaan halen zodat ik deze plek nu kan invullen. Rally is een echte teamsport. Je moet heel goed op elkaar ingespeeld zijn om een goede prestatie neer te zetten. Dit geldt niet alleen voor de bestuurder en de navigator, maar zeker ook voor de samenwerking tussen de equipe en het monteursteam. We hebben dan ook een ontzettend goed team en een erg leuke ploeg. Een hobby is altijd het leukst als je die kunt delen met mensen die net zo enthousiast zijn als jezelf. Als navigator moet je erg secuur en alert zijn. Alles draait om het correct weergeven van de route, de juiste informatie verstrekken aan de bestuurder en het belangrijkste deze informatie precies op het goede moment doorgeven. Timing is alles bij de rallysport. Ik kijk erg uit naar onze toekomstige rally's en hoop dat ook de toeschouwers van ons zullen genieten.
Gerbert Hilbrink
gerbert@startpodium.nl
Halllo allemaal
Ik ben Gerbert Hilbrink, woon in Daarlerveen en ben 26 jaren jong. Ze hebben mij via via gevraagd of het mij wel leuk leek om een rallyauto te bouwen en mee te gaan naar rally's, dat leek mij wel leuk dus zodoende ben ik bij de rallystichting fastforward geraakt, we hebben met elkaar een opel astra geheel omgebouwd tot een rally auto, ik heb nu in een klein half jaar al veel geleerd hoe en wat je precies moet doen, het kost wel veel van je vrije tijd maar het is fantasties om te doen. Zelf ben ik 2e automonteur en nog bezig voor 1e automonteur en mag graag aan een auto sleutelen. En ben thuis ook altijd met technische dingen bezig, verder hoop ik dat we nog vele mooie en spannende rally's mogen mee maken met Rallystichting Fast Forward.

Hoe ben ik bij de rally gekomen?
Zelf ben ik lasser van beroep en toen werd mij gevraagd of ik een kooi wilde lassen in een Peugeot, dat heb ik met veel plezier gedaan.
Toen heb ik een aantal laswerkzaamheden verricht in een Opel Corsa, dat was erg leuk en bijzonder om te doen. Want een monteur zijn bij een rallyteam is geen standaard werk. Daarna werd ik gevraagd om monteur te worden bij Johan Foederer. We hebben een Opel Astra doorgelast en er een kooi in geplaatst. Dit heb ik gedaan in samenwerking met een collega, Bert. En inmiddels is er nog een monteur bijgekomen, Gerbert. Dus we zijn met 3 monteurs bij het team Foederer.
Monteur zijn bij een rallyteam eist veel tijd van je, maar het levert ook veel plezier op!

Bert de Jong
bert@startpodium.nl

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Bert de Jong, 41 jaar, gehuwd en vader van twee jongens. Ik ben werkzaam in de metaal en daarom onmisbaar bij de crew van het rallyteam van Johan en Rianne Foederer. Bijna al mijn vrije tijd besteed ik aan het opbouwen van de rallyauto. Hele zaterdagen zijn we bezig met het rijklaar maken en daarnaast verzorg ik het laswerk waar nodig.
Ik leef echt naar een wedstrijd toe. Tijdens de wedstrijd staan we op het servicepunt op de auto te wachten. Spanning alom! Komt de auto er dan aan, dan wordt alles gecheckt en waar nodig bijgewerkt. En dit alles zo snel mogelijk. Als de auto dan steeds weer de proeven doorstaat en uiteindelijk de finish haalt, dan geeft dat een enorme kick! Daar doen we het voor! We maken een feestje en we vergeten even dat we eigenlijk bekaf zijn.
En het weekend erna? Dan gaan we gewoon weer bouwen, want de auto kan altijd beter en sneller worden!