home
wat is..
team
auto
verslag
reverse
sponsoring
links

 

Sponsoring, meer dan reclame alleen.

Het voortbestaan van de rallysport is met name te danken aan twee groepen. Ten eerste de fans, die met tienduizenden en soms wel honderdduizend op de verschillende rally evenementen afkomen, en ten tweede de sponsors. Een rally zonder sponsoring is haast niet voor te stellen en een rallyauto zonder reclame stickers kun je amper een rallyauto noemen. Dat is maar goed ook, want zonder sponsoring zou deze sport gewoonweg niet bestaan en zou al het spectakel dat deze mooie sport oplevert voor de fans verloren gaan.
Wat maakt rallysport interessant voor sponsors? Het belang van reclame is algemeen bekend, maar hoe kies je de juiste vorm? Hierbij zijn twee zaken van groot belang, de doelgroep en de uitstraling. Wat de doelgroep betreft bereik je met de rallysport niet alleen de autosport fans. Rally's worden niet verreden op een beperkt aantal afgesloten circuits, maar op verschillende lokaties 'in het land'. Dit maakt rally een zeer toegankelijke sport voor iedereen. Iets wat terug te zien is in de omvang en de variëteit van het publiek.

Maar natuurlijk blijft de aandacht niet beperkt tot de mensen die actief komen kijken. Tijdens een rally worden er enkele honderden kilometers afgelegd waarvan het grootste gedeelte over zogenaamde routesecties. Op deze verbindingsroutes zijn de equipes gewone verkeersdeelnemers tussen het alledaagse verkeer. Ook hier trekken de opvallende rally bolides altijd voldoende aandacht. Daarnaast zijn er nog de lokale en landelijke media die in toenemende mate aandacht schenken aan deze hoogwaardige tak van autosport.

Het tweede belangrijke punt, uitstraling, is iets waar sponsoring een duidelijke toegevoegde waarde kan bieden. Door een sport te sponsoren met de juiste uitstraling kunt u de kenmerken van deze sport associëren met uw bedrijf. Dus, wilt u geassocieerd worden met dynamiek, betrouwbaarheid, uw goede grip op de zaak of een van vele andere aspecten van de rallysport, dan is dit de juiste keus voor u.
Het voorgaande is op zich al een interessante vorm van reclamevoering. Toch kunt u als sponsor nog meer uit uw sponsoring halen. Vanzelfsprekend bent u vrij om beeldmateriaal van de rallyauto met uw naam erop te gebruiken voor uw eigen promotie doeleinden. Het is echter ook mogelijk om onder bepaalde voorwaarden de auto zelf als eyecatcher te gebruiken op bijvoorbeeld beurzen of bij uw eigen bedrijf. Maar hier hoeft het niet bij te blijven. Wilt u meer betrokkenheid dan verwelkomen wij u graag tijdens de rally om samen met het team te genieten van die unieke rallysfeer. Leef mee met de monteurs als ze in beperkte tijd de auto weer klaar moeten maken voor de volgende proef en volg de equipe op de voet tijdens de klassementsproeven. Kortom, maak deel uit van de wereld die rally heet!
Geïnteresseerd? Twijfel dan niet, want sponsoring hoeft helemaal niet duur te zijn! Wilt u meer weten, neem dan contact op met Rallystichting Fast forward. Wij vertellen u graag vrijblijvend over de uitgebreide mogelijkheden die sponsoring voor u biedt.